Saturday, August 15, 2009

my second lesson

First trial using adobe photoshop, quite ok coz just a simple one...
just a beginning, after this i will try harder to learn more... InsyaAllah

my first lesson

video

Friday, August 14, 2009

Luahan rasa....

Setiap manusia mempunyai pendapat yang berbeza, namun begitu apa yang membezakannya ialah adakah ia disampaiakn dengan penuh berhikmah ataupun tidak. Selain darpd itu, adakah pendapat itu diselusuri dengan penilaian teliti dan mengambilkira pelbagai perkara... situasinya aku boleh lihat sekiranya bekerja, benar penilaian itu penting dan ia membantu ke arah perkembangan positif bagi membina jati diri dan nilai diri yang tinggi.namun begitu,apabila berhadapan dengan masalah, biasanya yg hebat akan menunjukkan dirinya hebat, tetapi disebalik kehebatannya dia lupa bahawa dia pernah jatuh suatu ketika dahulu. Apabila Allah kurniakan kehebatan, aku merasakan ia penting utk lebih tawadhuk dan sebarkan ilmu dengan org lain dgn penuh hikmah.

Jika dibaca kisah diatas, ia kelihatan kabur...kerana bnyk perkara yang melukakn hati yg x perlu disebut...apatah lagi utk diungkit. sekiranya hati bagai di sayat, baik kiranya berbalik kepada muhasabah diri kepadaNya.kerana semua ini adalah miliknya.dan aku sebagai hamba mudah lupa,bila senang aku rasa seperti hebat sentiasa, pabila sengsara baru aku merintih padanya. sesungguhnya, jika terlajak dalam laku dalam hidup, pintu taubat masih terbuka, ia hny terpulang pada kita,samada ingin melalui laluan itu atau tidak...

Sekadar luahan rasa, jika dipendam akan semakin lara jiwanya....

Gath ngan budak2 debat


Aku rasa dah nak 3 kali tak sampai setahun aku jumpa budak2 debat... Ishk mcm aku x konvo je lagi. Padahal aku ni dah bekerjaya...walaupun aku dah jauh tapi aku masih sayang pada debat..mungkin masa aku bersama dengan dunia debat ni sgt singkat.. di saat aku mula nak jadi diva..time tulah dah konvo...tapi aku akur, ada hikmah disebaliknya....Kalo tak... x merasa org lain jd diva..hahahhahaha........

Ini perjumpaan time konvo uthm ke 8, awang, umul, azri, din, lan, mira, bariah, faz, herwin dan miss ng. yg xde cuma akem ngan fatin. Walaupun xde, aku harap semangat debat tetap membara.... ini pics aku (wahahah kulit makin gelap....

Wednesday, June 18, 2008

Welcome my friends

Selamat datang & terima kasih kerana sudi singgah ke blog ni
Baru nak blaja bergembira & meluahkan & berkongsi di dalam blog ni,
so, sesiapa yg ada idea atau pandangan boleh la bgtau,
jangan malu2 buat mcm blog sendiri,
oklah, sayonara dlu